Zit je lekker in je vel?

De één voelt zich fit na een rondje hardlopen, de ander krijgt energie van samen muziek maken. “Zo breed is de campagne Hart voor Voerendaal,” weet projectleider Thom Zeguers, “deze campagne gaat verder dan alleen bewegen en gezond eten. Dit gaat over het algemene welbevinden en over het samenbrengen van mensen en activiteiten.”

Het jaar 2017 is voor Voerendaal het ‘jaar van de positieve gezondheid’. Daarom ging begin dit jaar tijdens het Voerendaals sportgala de campagne Hart voor Voerendaal van start. Met verschillende acties en via diverse communicatiemiddelen wordt de campagne bij de Voerendalers onder de aandacht. “Hart voor Voerendaal hebben we allemaal,” weet Thom Zeguers, “samen met inwoners, ondernemers, onderwijs, verenigingen en zorginstellingen willen we nog een stapje verder gaan en meer aandacht besteden aan positieve gezondheid. En dat is heel breed. Ons idee is dat je dát moet doen, waar je je goed bij voelt. Voor de één is dat wandelen en de ander beleeft veel plezier aan de wekelijkse kaartavond. De basis van het project is gezondheid en als jij lekker in je vel zit, omdat je aan activiteiten deelneemt waardoor je je prettig voelt, is dat goed voor je gezondheid. Hier kan iedereen op zijn of haar wijze mee aan de slag. Dat gebeurt natuurlijk al op heel veel plekken. Maar door het te delen via ons platform, breng je andere misschien ook op een idee. We kunnen mensen en organisaties met elkaar in contact brengen en activiteiten onder de aandacht brengen.”

Op de website zijn al verschillende verhalen van initiatieven te lezen. Zo is er onder andere de workshop ‘mannen achter de pannen’, Beweegtuin ’t Brook, recreatiegym 55+ en vertellen verschillende mensen over bijvoorbeeld het vrijwilligerswerk dat ze doen en waar ze gelukkig van worden of over de gezonde recepten die ze hebben bedacht. Thom: “Op de website staan de contactgegevens bij de initiatieven, zodat men kan aansluiten als men wil. Wil je meedoen of meehelpen, meld je aan!”
Ook het Voerendaalse peuterspeelzaalwerk kan activiteiten aanmelden bij Hart voor Voerendaal, onderstreept Thom. “Een grootouder komt voorlezen in de peuterspeelzaal, of er is een poppenkastmiddag of buitenspeeldag., ik noem maar eens iets. Meld het aan en wij zetten de activiteit in de agenda op de website. Ook foto’s en verslagen plaatsen we op de website. Wie weet spoort het ook weer anderen aan om met initiatieven aan de slag te gaan. Samen voor de positieve gezondheid van Voerendaal!”
Kijk voor meer informatie op de website: www.hartvoorvoerendaal.nl. Heb je nog vragen, of wil je een activiteit melden, neem dan contact op met Thom Zeguers via 06 57420579 of via Thom.Zeguers@voerendaal.nl.

Reageren is niet mogelijk