Peuterspeelzaal Ubachsberg gaat weer verhuizen!

De verhuiswagen staat op 20 februari weer voor de deur. Peuterspeelzaal Ubachsberg krijgt haar plekje in het eigen lokaal weer terug. Een ruimte die helemaal is opgeknapt, aangepast en geverfd. “Het ziet er al heel mooi uit,” weten de leidsters Ninouk Ariës en Danielle Heuts. “We zijn regelmatig even naar de vorderingen gaan kijken. Nu ons lokaal bijna klaar is, willen we ook wel weer graag terug.”

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar vonden de peuters van Ubachsberg een plek in de basisschool Bergop; bij de achterburen dus. Ze konden er gebruik maken van een ruim en licht lokaal waar zowel peuters als juffen het de afgelopen maanden erg naar hun zin hebben gehad. “Het contact dat we hier hebben met de basisschool is geweldig,” weten Ninouk en Danielle, “we zijn nu onderdeel van de school en dat maakt voor peuters de overgang naar de basisschool gemakkelijker. Ook kunnen we sneller even iets overleggen met een leerkracht.”
Maar nu de verhuizing dichterbij komt, krijgen leidsters en peuters ook steeds meer zin om terug te gaan. Gelukkig hoeven de meubeltjes en andere spullen geen lange weg af te leggen. En met de renovatie van het lokaal is er ook een doorgang gemaakt van de peuterspeelzaal naar de basisschool zodat we er ook ná de verhuizing met de peuters gemakkelijk in en uit kunnen lopen.
Wat de leidsters en ook de kinderen erg hebben gemist de afgelopen maanden is de natuurspeelplaats bij de oude locatie. “Niet alleen ons lokaal heeft een fikse opknapbeurt gehad, ook de natuurspeelplaats wordt aangepakt. Eind vorig jaar heeft iedere zaal van het hoofdkantoor extra budget gekregen om het buitenmateriaal mee uit te breiden. Wij hebben gekozen voor een buitenkeuken voor peuters, een zand- en watertafel voor buiten en een grindbak waarin de peuters met de grote kiep- en vrachtauto’s kunnen spelen. Ook gaan we een blotevoeten-pad aanleggen om de zintuigen nog meer te prikkelen en ontwikkelen. Daarnaast zijn er ook nog twee nieuwe loopfietsjes besteld. Dus we hopen dat het langzaamaan beter weer wordt en dat we niet alleen kunnen gaan genieten van het gerenoveerde lokaal, maar ook van onze mooie speelplek, het nieuwe speelgoed en de speeltoestellen!”

Reageren is niet mogelijk