Eerste weken weer open en positief verrast!

Veel peuterleidsters zijn positief verrast over de eerste dag (en weken ondertussen) dat de peuteropvang weer open was. Het had even wat voorbereiding nodig. Want hoe moeten ouders anderhalve meter afstand houden? Welke voorschriften zijn er in het schoolgebouw waarin de peuteropvanglocatie gevestigd is? Maatwerk dus.

Maar de grootste vraag was: hoe gaan de peuters reageren. “We vonden het best spannend,” schrijft Bianca Ubags van peuteropvang Klimmen, “de peuters waren immers acht weken niet naar de peuteropvang geweest. Hoe zou het gaan. Papa’s en mama’s mochten niet naar binnen en de peuters moesten zelf naar ons toe lopen. We hebben ouders gevraagd om hun peuters voor te bereiden, maar dan nog vraag je je af in hoeverre dat gaat lukken?
En we kunnen zeggen, het is super gegaan. Complimenten ook aan de ouders voor hun begrip en medewerking. Maar ook een groot compliment aan alle peuters die met stralende gezichtjes weer gestart zijn. Sommige peuters waren wel héél blij elkaar weer te zien.
Er werd alweer druk geknutseld, er werden verjaardagen gevierd en er werden koekjes gebakken. Wij zijn in elk geval blij dat we onze lieve peuters weer dagelijks mogen begroeten!”

Reageren is niet mogelijk